6. Belgyógyászati DDK-workshop

2021. november 29.

75 hallgató és 25 demonstrátor hallgató részvételével, immár 6. alkalommal rendezték meg a Belgyógyászati DDK-workshopot 2021. november 13-án. A rendezvény fő célja az volt, hogy minél több diáknak nyújtson lehetőséget a belgyógyászati fizikális vizsgálat gyakorlására, melynek elsajátítására az utóbbi szemeszterek online oktatása miatt sokuknak nem volt lehetősége. Az egynapos esemény ezért nemcsak a harmad-, hanem a negyedéves hallgatók számára is elérhető volt.

A MediSkillsLab nemrég indult átépítése miatt új helyszínt kellett találni a szervezőknek, ami az új épület földszinti, „piros” szárnyát jelentette. Szombaton délelőtt 9 órától este 6-ig háromórás turnusokban, négy teremben, három nyelven, kis csoportokban zajlott a tanulás, tanítás.

Minden hallgatói csoport munkája egy félórás elméleti áttekintéssel kezdődött, ezután következett a fizikális vizsgálat gyakorlása régiók szerint. A prezentációk előadói és a fizikális vizsgálat oktatói olyan senior demonstrátor hallgatók voltak, akiknek kiválasztása és képzése a II. számú Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai, Diabetológiai Centrum által, három nyelven történik. A képzés vizsgával zárul, amelynek sikere esetén a demonstrátorok már klinikai demonstrátorokként vesznek részt a klinikai oktató munkában.

A mostani workshopon 75 harmad-, illetve negyedéves (31 magyar, 24 német és 20 angol) hallgató kapott lehetőséget gyakorlati készségei fejlesztésére. A rendezvény során a szervezők kiemelten figyeltek a járványügyi szabályok betartására is.

A visszajelzések alapján a workshop ismét nagy sikerrel zárult, mindhárom program hallgatói nélkülözhetetlennek tartják ezt a gyakorlási lehetőséget. Sokan kiemelték a kiscsoportos tanulás és a kötetlen, felszabadult együttlét előnyeit, a demonstrátorok magas felkészültségét és segítőkészségét, és a jövőben is nagy szükségét látják hasonló workshopok rendezésének.

Az idei szervezők: a magyar évfolyamon Kerbeche Aida, a németen Patrick Nimmler, az angolon pedig Vincent Thomsen ötödéves demonstrátor hallgatók voltak. A workshop sikeréhez elengedhetetlen volt a 25 demonstrátor hallgató segítő munkája is.

Az oktató demonstrátorok:

Kovács Enikő (6. évf.), Fekete Krisztina (6. évf.), Fodor Zsuzsanna (6. évf.), Kerbeche Aida (5. évf.), Koppán Miklós (5. évf.), Tóth Péter Olivér (5. évf.),  Illés Dorottya (5. évf.), Beck Brandon (4. évf.), Édes Eszter (4. évf), Nagy Alexandra (4.évf.), Mihályi Veronika (4.évf.), Ligabue Lili (4.évf.), Kiss Dorina (4.évf.), Heller Sára (4.évf.), Omid Afkhamiardakani (5.évf.), Minh Nhat Phan Hoang (5.évf.), Aisha Khan (4.évf.), Tanusha Bajinath (4.évf.), Patrick Nimmler (5.évf.), Lisa Weisshaar (5. évf.), Matthis Becker (5.évf.), Vincent Thomsen (5. évf.), Vincent Ordelheide (5. évf.), Louisa Larson (5.évf.)

 

Köszönet illeti dr. Koppán Ágnest, dr. Filipánits Kristófot és Kerbeche Aidát a rendezvény zavartalan és sikeres lebonyolításáért, továbbá köszönet minden szervezőnek, demonstrátornak és résztvevőnek is.

Köszönik támogató hozzájárulását a workshop megszervezéséhez dr. Tamás Andreának, a Demonstrátori Diákkör elnökének, valamint dr. Czopf László dékánhelyettesnek.

Külön köszönet illeti az új épületben dolgozó munkatársakat, akik a termek berendezésében és a kiváló technikai háttér biztosításában voltak segítségül.

Fotók:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!