"Szép eredményt értünk el, nagyon jó csaták voltak" - a 49. Medikus Kupa sportolóinak köszöntése

2022. április 22.

Köszöntővel és fogadással tisztelgett karunk vezetése a 49. Medikus Kupa sportolói előtt, akik az összetett második helyet szerezték meg a négy orvosképző közötti, április 8-10. között Pécsett tartott megmérettetésen.

A Medikus Kupát 1972 óta rendezik meg minden évben, a helyszín évről évre vándorol a négy orvosképző - DE ÁOK, PTE ÁOK, SZTE ÁOK, Semmelweis Egyetem - városa között.

2022-ben Pécs adott otthont a rangos eseménynek, ami a HÖK, az EHÖK, a Testnevelés- és Mozgásközpont, valamint a Marketing és Kommunikációs Osztály szervezésében április 8-10. között. A pécsi orvosképző összesítettben a második helyet szerezte meg, hajszálnyira maradva el az első helyezett Semmelweis Egyetemtől, a bronzérem a Debreceni Egyetem orvoskarának járt, a SZTE ÁOK csapata a negyedik helyen végzett.

A 49. Medikus Kupán részt vett pécsi orvosisok köszöntésére április 21-én került sor a PTE ÁOK új elméleti tömbjében.

Dr. Nyitrai Miklós dékán kiemelte, szenzációs volt a kupa szervezése, a hangulat is. Megköszönte a felkészítőknek, edzőknek és szervezőknek a munkát és a rengeteg energiát, amit a megmérettetésbe fektettek. Gratulált a pécsi sportolóknak, mint mondta, nagyon szép eredményt értek el, rendkívül nívós csatákat vívtak.

"Gyönyörű volt, nagyon jól csináltátok, büszkék vagyunk rátok!"

- fogalmazott a dékán, aki szerint a hallgatóknak, az egyetemnek és a városnak is gyönyörű ünnepe volt a Medikus Kupa. Mint mondta, minimális különbség döntött Budapest javára, sportszerűen küzdöttek, jó csapatokat hoztak, jár nekik a gratuláció.

"A kudarc néha jót tesz, megadja az alapját a későbbi győzelmeknek. Azzal ugyanakkor, hogy elvitték tőlünk a kupát, semennyi időt sem kell eltöltenünk azzal, hogy motiváljuk magunkat a jövő évi, jubileumi, Budapesten rendezendő Medikus Kupára. Készüljünk fel rá becsülettel, és nyerjen a jobb - de azok legyünk mi!"

- zárta köszöntőjét dr. Nyitrai Miklós.

A dékán szavai után Dr. Karsai István, a PTE ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpont vezetője, valamint Téczely Tamás testnevelő tanár átadta a csapatoknak az elismerő okleveleket. Zárásként a sportolókat az Umami Étteremben látták vendégül egy fogadás keretében. 

A sportolók köszöntéséről és a fogadásról Verébi Dávid készített fotókat:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!