Karunkon járt a Jordán Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja

2022. július 8.

Karunk meghívására Magyarországra érkezett a Jordanian Royal Medical Services (RMS) – Királyi Orvosi Szolgálat magas rangú orvosdelegációja. Vezetőjük dr. Yousef Jamal Zureikat dandártábornok, az RMS igazgatója volt, aki szívsebész. A delegáció tagja volt továbbá két orvostábornok és egy orvostábornok hölgy is, akik szakértőként érkeztek.

Karunknak kiemelten jó a kapcsolata a jordán féllel, PhD-hallgatóink és oktatóink már két alkalommal is jártak az RMS ammani létesítményeiben. A meghívás apropója az a 2020-ban aláírt, kétoldalú szándéknyilatkozat volt, melynek alapján egy csecsemőknek szánt lélegeztetőgép beszerzését vállalta karunk a jordán fél számára.

A delegáció kiemelten érdeklődik az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ általános tevékenysége, azon belül is a Védelmi Kutatások Csoportjának PhD-kutatásai iránt, továbbá nyitottak a kardiológiai szakterületen itt zajló munka, valamint a PhD-képzések iránt is.

Július 6-ai, pécsi programjuk során megtekintették az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központot, az I. sz. Belgyógyászati Klinikát és az új orvoskari campust. Találkoztak az itt tanuló jordán hallgatókkal, majd megbeszélést folytattak dr. Ertl Tibor professzorral, a szak- és továbbképzésért felelős dékáni megbízottal, aki elmondta: a karnak a jordán féllel 2023-ig van szerződése, amit jövőre bővíteni szeretnének. A magas rangú delegáció pécsi tartózkodását városnézéssel zárta.

Ittlétük során meglátogattak több hazai katonai egészségügyi létesítményt is: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját, a balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetet, a hévízi Egészségügyi Központ Rehabilitációs Intézetét, valamint felkeresték a NATO MILMED-et. Az RMS intézeteiben egyébként már több, egyetemünkön végzett orvos dolgozik.

Galéria a látogatásról:

Fotók:

Verébi Dávid/PTE ÁOK

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!