Bravúros eredmények az idei Medigames-en

2022. július 14.

Portugáliában, Algarvéban rendezték az idei, immáron 41. Orvosi Sport Világjátékokat, július 3-a és 10-e között.

A World Medical and Health Games 1978-as indulása óta az egészségügyi, orvosi szcéna számára a világ leghíresebb megmérettetésévé vált. Évről évre résztvevők tömegei keresik fel, mostanra közel 40 ország versenyzőit tömörítve. Az elmúlt évtizedek során 15 ország harmincnál is több városa, régiója adott otthont a megmérettetésnek.

Labdarúgásban a magyar orvosválogatott győzött. A csapat öt meccset nyert meg a döntőig vezető úton úgy, hogy négyszer gólt sem kapott: Magyarország–Brazília 3-0, Magyarország–Kolumbia 5-0, Magyarország–Kolumbia 4-2, Magyarország–Secumed (dél-amerikai csapat) 2-0, Magyarország–Mexikó 1-0, a döntőben Magyarország–Norvégia 2-2 (büntetőkkel: 7-6). A fináléban a norvégok kétszer is vezetést szereztek, de előbb Lukács Márk, majd Gelencsér Gergő is egyenlíteni tudott, így végül 11-esekkel győztek a magyar orvosok 7–6-ra. Ezzel hosszú idő után lett újra világbajnok a magyar orvosválogatott labdarúgásban.

"Hatalmas siker ez a számunkra, hiszen valóban sokat kellett várni a magyar orvosválogatott világbajnoki címére” - kezdte az értékelést a csapat kapitánya, dr. Fazekas Gábor, a PTE Klinikai Központja Érsebészeti Klinikájának adjunktusa. Elmondta, hogy generációváltásban van a csapat, amiben komoly szerepe van a PTE orvoskari támogatásának, és annak, hogy több fiatal PTE-s is csatlakozott a válogatotthoz, melynek tagjai orvostan- vagy gyógyszerészhallgatók. Közülük négyen az idén az NB III-ba feljutó PTE-PEAC együttesének a tagjai. Hozzátette, hogy nélkülük kevésbé bírták volna energiával és szuflával.

A torna legjobb játékosa is PTE-s lett, az orvoskar hallgatója, Gelencsér Gergő, akit egyúttal házi gólkirálynak is választottak.

A csapat PTE-s kötődésű tagjai: Belák Mátyás (PTE KK Urológiai Klinika), Fazekas Gábor (PTE KK Érsebészeti Klinika), Gelencsér Bálint (PTE GYTK), Gelencsér Gergő (PTE ÁOK), Gyimesi Tamás (PTE KK II-es Belgyógyászati Klinika), Miltner Szabolcs (PTE GYTK), Rácz Levente (PTE GYTK), PTE ÁOK alumnik: Berta Dániel, Lukács Márk, Radics Domonkos, Szijjártó Balázs.

Nemcsak a focisták, hanem úszónk, dr. Kovács Zsófia, az ÁOK Testnevelés- és Mozgásközpontjának egyetemi adjunktusa is remekelt a versenyen, olyannyira, hogy 8 aranyéremmel tért haza.

Szeretettel gratulálunk az eredményekhez!

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

UnivPecs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!