"A zene az egyetlen világnyelv, amit bárhol, bárki megért"

2022. december 8.

Kétéves kényszerű szünet után 2022-ben ismét Adventi koncert nyitotta az ünnepvárás időszakát a pécsi orvoskaron. November utolsó napján mindannyiunk örömére hallgatók, oktatók és munkatársak zenéltek közösen, valamint átadták a Bajnóczky-díjat is

12. alkalommal rendezett Adventi koncertet a PTE ÁOK, mely nem csak az ünnepvárás időszakára hangolta a szíveket, de remek alkalmat teremtett arra is, hogy bemutatkozzanak azon magyar és nemzetközi hallgatók, oktatók és munkatársak, akik tehetségesen zenélnek, énekelnek. Idén a zenés műsorszámok mellett prózai darabbal is gazdagodott a program, valamint más karokról érkező „vendégelőadók” is hozzájárultak az est sikeréhez.

A hagyományokhoz hűen dr. Reglődi Dóra professzor, dékánhelyettes asszony nyitotta meg a koncertet. Három megszívlelendő ünnepi gondolatot osztott meg a közönséggel. Egyfelől örömét és háláját fejezte ki, hogy kényszerű szünet után idén ismét e koncert nyithatja az adventi időszakot az orvoskaron. Másfelől büszkén tekintett végig a fellépők során, akik nem csupán szakmájuk terén végeznek magas szintű munkát, de zenei tehetségük is figyelemreméltó. Záró szavaiban pedig a számadás és az új tervek kovácsolásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A műsorszámok között kapott helyet az Igazságügyi Orvostani Intézet népszerű igazgató professzora emléke előtt tisztelgő Bajnóczky-díj átadása is. A díj odaítéléséről döntő kuratórium 2022-ben 8. alkalommal ismerte el egy oktató és egy hallgató művészeti tevékenységét. Dr. Vámos Zoltán, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet adjunktusa mellett Gilincsek Balázs hallgató részesült a megtisztelő kitüntetésben.

„A zene az egyetlen világnyelv, amit bárhol, bárki megért” – e Debussy-idézet állt az utolsó műsorszám előadóinak bemutatkozó soraiban. Mely gondolatot akár az Adventi koncert mottójaként is kiemelhetjük, hiszen valóban remek alkalom volt a közösségépítésre.

A 12. Adventi koncert szervezéséért dr. Fülöp Balázsnak, az Anatómia Intézet tanársegédjének, Gilincsek Balázs 6. évfolyamos orvostanhallgatónak, valamint a Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda munkatársainak mondunk köszönetet.

A Bajnóczky-díj kitüntetettjeinek ezúton is szívből gratulálunk!

A koncertől készült képgaléria az alábbi fotóra kattintva nyílik:

Fotók:

Verébi Dávid/PTE ÁOK

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!