Építészeti nívódíjat kapott orvoskarunk új elméleti tömbje

2022. december 12.

A hazai építőipar teljesítményének legmagasabb elismerésének számít az Építőipari Nívódíj, amit 2022-ben immár 25. alkalommal hirdetett meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díjhoz később még hét további szakmai szervezet csatlakozott.

A díjakat az ÉVOSZ éves ünnepi közgyűlésén és gáláján, december 8-án adták át. A bírálat fő szempontjai az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki-technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége, valamint a létesítmény létrehozói - különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők - közötti együttműködés.

Középület / oktatási kategóriában nívódíjat kapott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új elméleti tömbje.

Építtető: Pécsi Tudományegyetem

Tervező: TSPC Mérnökiroda Kft. (Győr)

Lebonyolító: FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zrt.

Generálkivitelező: ZÁÉV Zrt. (Zalaegerszeg)

Alvállalkozó: GEDI Építő Kft. (Budapest)

Alvállalkozó: TIMKETT Kft. (Budapest)

Alvállalkozó: Dunaber Beruházó és Szaktanácsadó Kft. (Pécs)

Az Építőipari Nívódíjat a tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg. A táblát 2023 tavaszán avatják majd fel ünnepélyesen.

További részletek:

magyarepitok.hu

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!