Három év után ismét remek hangulatban zajlott a Nemzetközi Est

2023. március 21.

Március 18-án rendezte meg a sok éve nagy hagyományú Nemzetközi Estet (International Evening) a pécsi orvoskar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata (EGSC), mely a kulturális sokszínűség ünnepe a PTE nemzetközi hallgatói számára. A koronavírus-járvány miatt a legutóbbi találkozó 2019-ben volt, így különös izgalommal és lelkesedéssel készültek a mostani együttlétre.

A közel háromezer résztvevővel zajlott program legalább annyira népszerű volt, mint a korábbiak. A magyarral együtt 21 nemzeti asztalt terítettek meg a hallgatók, akik hazájuk népviseletébe bújva bemutatták a világ minden táján klasszikusnak számító ételeiket és italaikat. Az est során fellépett a magyar és külföldi diákokból álló PMS zenekar is (Pécs Music Society), mely azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a zenélő és zenét szerető embereket. Az idei rendezvény mottója a "World Reunited" volt, ami egyszerre reprezentálta a multikulturalizmust, az együttélést, egymás kultúrájának elfogadását és a közösségi szellemiséget a pécsi egyetemen.

„Január közepén kezdtük el a szervezést, az volt a célunk, hogy visszaidézzük a korábbi évek fergeteges hangulatát, azaz a régi motort újraindítsuk”

- nyilatkozta az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) irodavezetője, Mehringer Nanetta, aki örömmel nyugtázta, hogy sikerrel jártak. Három év elteltével újra valósággá válhatott a „students for students” elképzelés, minden a hallgatókról szólt, értük volt, és ezt nagyra értékelték. Az esemény óta sok pozitív visszajelzés érkezett hozzájuk.

A jelenlévőket dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Péterffy Attila, Pécs polgármestere, az ÁOK képviseletében dr. Tényi Tamás és dr. Czopf László dékánhelyettesek, a GYTK és a biotechnológia szak részéről dr. Pongrácz Judit igazgató, a PTE Nemzetközi Igazgatóságától Árvai Péter igazgatóhelyettes, valamint az EGSC-elnökök, Rebecca Spartmann és Mahsa Shams is köszöntötték.

Az EGSC a Facebook-oldalán – Facebook.com/pte.aok.egsc - élőben is közvetítette az eseményt.

Az UnivTV videója a témában itt látható:

Fotó:

Kalmár Lajos


Galériák:

Nemzetek asztalai és további általános fotók


Hivatalos program


Buli- és csoportképek


Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!