250 asztali lámpával javítják a tanulóterek világítását a pécsi orvosin

2023. április 13.

250 asztali lámpával teszik komfortosabbá a pécsi orvoskar régi és új elméleti tömbjének tanulótereit. A lámpabeszerzést hallgatói igények és visszajelzések nyomán kezdeményezte a kar Hallgatói Szolgáltató Osztálya, a világítótesteket a következő napokban helyezik ki a leendő orvosok, fogorvosok, biotechnológusok által használt terekre.

A lámpabeszerzés szükségességére a „Számít a véleményed!” hallgatói elégedettségmérés mutatott rá, melyet éves rendszerességgel folytat le a pécsi orvoskar Hallgatói Szolgáltató Osztálya. Ez idáig háromszor faggatták az általános orvos, a fogorvos és biotechnológus hallgatókat a karról alkotott véleményükről, valamint a kari infrastruktúrával kapcsolatban azzal a céllal, hogy válaszaikat és észrevételeiket beépítsék a kari stratégiához kapcsolódó cselekvési tervekbe.

Az utolsó elégedettségmérés, melynek eredményeit 2022 őszén publikálták, rámutatott a rendelkezésre álló tanulóterek terén szükséges fejlesztésekre, a hallgatók visszajelzései szerint ugyanis nem elegendő azok megvilágítottsága. Ezért a Hallgatói Szolgáltató Osztály összesen 250, asztalra kihelyezhető, energiatakarékos LED-lámpát szerzett be, melyek az orvoskar régi és új tömbjének hallgatók által használt asztalaira, boxaiba kerülnek napokon belül.

„A hallgatók rendkívül sok időt töltenek az orvoskaron, így elengedhetetlen, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy komfortosan érezzék magukat, kényelmesen és hatékonyan tudjanak tanulni. Miután a hallgatói visszajelzések rámutattak a lámpák igényére, karunk dékánja, dr. Nyitrai Miklós kérésére elindítottuk azok beszerzését. A folyamat mostanra fejeződött be, a lámpák megérkeztek, miután elláttuk őket karunk logójával, kihelyezzük őket a közösségi terekben” – fogalmazott Csík Laura Berta, a PTE ÁOK Hallgatói Szolgáltató Osztály osztályvezetője.

Mint mondta, bízik abban, hogy a hallgatók örömmel fogadják a lámpákat és vigyázni fognak rájuk. Hozzátette: a következő hónapokban a tapasztalatok gyűjtése zajlik majd, a folytatásban pedig, a tapasztalatok és a hallgatói visszajelzések tükrében további lámpákkal tudják majd felszerelni a tanulótereket.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!