Tájékoztató diplomaosztók idején érvényes forgalmirend-változásokról

2023. június 28.

Kedves Végzős Hallgató!

Engedje meg, hogy Pécs városa nevében gratuláljak sikeres diplomaszerzéséhez és sok sikert kívánjak a folytatáshoz! Bízom benne, hogy Önben is felmerült a gondolat, hogy gyönyörű városunkban telepedjen le.

Városunk számára megtiszteltetés, hogy tanulmányai színhelyéül Pécs városát választotta. Reméljük, hogy az elmúlt évek maradandó, szép emlékekként élnek majd Önben. Pécs városvezetése azon dolgozik, hogy minden itt tanuló egyetemi hallgató számára olyan városi légkört alakítson ki, amelyben Önök, hallgatók jól érezhetik magukat.

Ez a programok és kulturális események mellett olyan jelentős infrastrukturális fejlesztéseket is jelenti, mint például a most zajló, és a pécsi orvoskar közvetlen környezetét is érintő kerékpárút-kivitelezési munkálatok, melyek a diplomaosztók időszakában is zajlanak.

Hogy zökkenőmentesebb legyen a pécsi orvoskar megközelítése ezen időszakban, az alábbi hasznos információkat gyűjtöttük össze segítségül a környéket érintő forgalmirend-változásokról, a csatolt térképen is jelölve azokat, egyúttal hasznos tanácsokkal is igyekszünk szolgálni.

Az alábbiakra kell számítani a diplomaosztók napján, 2023. július 1-jén és július 8-án:

  • Az Erkel Ferenc utca és a Huszár utca között a Szigeti út zárva lesz (kivéve a helyi közlekedésű autóbuszok és taxik számára, amelyek váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett közlekedhetnek).
  • A Hungária út felől érkezőknek a Rókus utcánál el kell kanyarodni északi irányba, a tovább haladás csak a Váci Mihály utca felé a célforgalomnak és a töltőállomást használóknak lehetséges.
  • A Szigeti úton a töltőállomás bejárata után kizárólag buszok és taxik közlekedhetnek.
  • A Honvéd utca Váci Mihály utcától délre eső szakasza zsákutca.
  • A Huszár utca egyirányú a 31-es számtól észak felé.
  • Az Erkel Ferenc utcában északi, a Lázár Vilmos utcában déli irányba egyirányú forgalmi rend van érvényben.
  • A helyi közlekedésű autóbuszok Egyetemváros elnevezésű autóbusz megállóhelyeit a 2, 2A, 55 és 102-es jelzésű járatok tekintetében ideiglenesen áthelyezték a Tüzér utcába.
  • A Belváros irányából érintett (26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y jelzésű) autóbuszok az Egyetemváros ideiglenes megállót követően a 6-os számú főúton haladnak tovább, így a Gyümölcs utcai és Szántó Kovács János utcai megállóhelyeket ideiglenesen használaton kívülre helyezik.
  • Az útszakaszon Uránváros irányából az érintett (25, 26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y, 29 jelzésű) autóbuszok a 6-os számú főúton érik el az Egyetemváros ideiglenes megállót, így a Szántó Kovács János utcai és a Gyümölcs utcai megállóhelyeket ideiglenesen használaton kívülre helyezték.
  • A Megyeri térnél a Szigeti úton gyalogátkelőhely átépítés zajlik, ezért félpályás útlezárásra kell számítani.
  • Az orvoskar közelében számos parkolóhely elérhető, viszont a fentiek figyelembevételével szükséges azok megközelítése is. (zölddel jelölve a javasolt útvonalak). A campus környezete a II-es parkolási zónába tartozik, melyet hétvégente díjmentesen lehet igénybe venni.

Sodorja ugyan az élet a világ bármely pontjára, Pécs, alma materének városa mindig visszavárja!

Üdvözlettel, minden jót kívánva:

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Az alábbi térképen láthatók összegyűjtve az említett forgalmirend-változások:

Címlapkép:

Verébi Dávid (PTE ÁOK)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!