“Életerő Akadémia" workshopot tartott az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet

2023. szeptember 27.

Az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet munkatársai, Eklics Kata és Szalai-Szolcsányi Judit, valamint egy lelkes, demonstrátor hallgatókból álló csapat várta szeptember 22-én az érdeklődő hallgatókat és oktatókat az angol nyelvű Life Essence Academy programra.

A magyar és a nemzetközi hallgatók integrációja és színvonalas oktatása a kar kiemelt céljai között szerepel. A multikulturális környezetben az oktatók és a hallgatók számára is számos kihívás adódik, melyek hatékony kezelése gyakran jár nehézségekkel. Az intenzív és hosszú távú stressz, amit a követelmények, a társadalmi nyomás, a kulturális különbségek, a tanulási problémák, illetve a személyes gondok váltanak ki, komoly hatással lehetnek az egyén mentális egészségére.

A kimerülés elkerülése érdekében segítséget jelenthet a tudatos energiagazdálkodás. De honnan meríthetünk energiát? Hogyan maradhatunk motiváltak az általunk kitűzött célok elérése felé vezető úton? Mi segít abban, hogy végrehajtsuk a terveinket, még akkor is, amikor épp nincs elegendő erőnk hozzá?

Ezek a kérdések inspirálták az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet munkatársait az “Életerő Akadémia" című workshop megszervezésére. A találkozóra meghívták Király Emese szakértőt, az Életerő Akadémia alapítóját, integratív önismereti trénert. A program során a hallgatók felfedezhették azokat az energiatartalékokat, amik hozzájárulhatnak egészséges életenergia-szintjük fenntartásához.

A felsőbb éves demonstrátor hallgatók: Beck Brandon, Cameron Shaw, Mahan Sayadinia, Lontia Banda, Onuh Deborah Adigo és Abdulaleem Hikmah Folashade játékkal, fizikai és érzelmi állapotra vonatkozó felméréssel, valamint előadásokkal is készültek, amik megkönnyíthetik az egyetemi tanulmányokat, segíthetnek a stresszmentesebb élet elérésében. A résztvevők számára Well-Being állófogadás biztosította az egészséges csemegéket és a frissítő, zöld teát.

A program nemcsak a mentális jóllétet célozta elősegíteni, hanem aktív szerepet vállalt az Általános Orvostudományi Kar és a Pécsi Tudományegyetem nemzetköziesítési törekvéseiben is. Az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet munkatársai köszönik, hogy a kar vezetése támogatta ebben őket.

Fotók:

Eklicsné dr. Lepenye Katalin

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!