PTE Innovációs Díjat kapott Kiss Bence és dr. Ashraf Amir Reza

2024. május 15.

A május 14-15. között zajlott PTE Innovációs Napok fókuszában a mesterséges intelligencia és annak oktatásra, kutatás-fejlesztésre, valamint a mindennapjainkra gyakorolt hatása állt. Az idei eseménysorozat különlegessége az volt, hogy a programot a Pécsi Tudományegyetem és a Deutsche Telekom IT Solutions Hungary közösen szervezte. Az eseményen PTE Innovációs Díjban részesült Kiss Bence, a PTE ÁOK tanársegédje és dr. Ashraf Amir Reza, a PTE GYTK tanársegédje is – írja az univpecs.com.

Az írásból kiderül, hogy a rendezvény célja az egyetemi innovációs ökoszisztémában keletkező kutatási eredmények bemutatása, üzleti és társadalmi hasznosítása, valamint a részt vevő vállalatok, kutatók, munkatársak számára a kapcsolatépítés lehetőségének a megteremtése.

„Fiatalabb korunkban számos jelenetben olvashattunk a mesterséges intelligenciáról Asimov műveiben. Ki gondolta volna, hogy mostanra megéljük ezt a víziót? Mégis itt vagyunk, és az a feladatunk, hogy azokat a tudáselemeket, amik a Pécsi Tudományegyetemen rendelkezésére állnak, valamint azokat, amiket a partnereinktől be tudunk szerezni, együttesen tudjuk alkalmazni ezen az új tudományterületen” – mondta dr. Miseta Attila, a PTE rektora ünnepélyes köszöntőjében.

Cseresnyés Örs, a Telekom IT magyarországi ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az AI számos technológiai kihívást jelent a társadalom számára nemcsak a kutatásban, de a munkaerőpiacon és az oktatásban is. Aláhúzta, hogy - technológiai cégként - számukra az innováció a túlélés rövid és hosszú távú piaci záloga.

Az univpecs.com írása arról is tájékoztat, hogy a megnyitót követő előadások után három kategóriában átadták a mesterséges intelligencia fókuszával meghirdetett PTE Innovációs Díjakat is.

A PTE Feltalálói Innovációs Díjat  Kiss Bence, a PTE ÁOK tanársegédje nyerte el. Pályázatának témája: Immunogén epitóp szelekció mélytanulásos 3D-antigén vizualizáció segítségével. Ő kapta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara különdíját is.

A PTE Kutatói Innovációs Díjat  dr. Ashraf Amir Reza, a PTE GYTK tanársegédje vehette át. Pályázatának témája: Gyógyszerek biztonságos alkalmazását támogató mesterséges intelligencia alapú gyógyszerfelismerő modell és mobilalkalmazás.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás:

univpecs.com

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!