Ünnepélyes keretek között adják át a pécsi WHO Collaboration Center hivatalos megbízó okiratát

2017. november 15.

November 17-én, pénteken 17:00 órakor a KTK Rákóczi út 80. alatti első emeleti Dr. Halassy-nagy József aulájában kerül sor a pécsi WHO Collaboration Center alapító okiratának ünnepélyes átadására.

Ezzel az aktussal válik hivatalossá az a képzési és kutatási tevékenységekre szóló kiemelt partneri viszony, amelyet a Műveleti Medicina Tanszéken belül működő Migrációs Egészségügyi Központnak ítélt a szervezet magas szintű szakmai tevékenysége és a WHO-val való sokévi együttműködésének elismeréséül. Az okiratot Dr. Ostlin Piroska a WHO Európai Regionális Irodája program igazgatója, a WHO Migrációs-egészségügyi programjának vezetője és egyben a WHO Collaborating Center hálózatának koordinátora adja át.

Dr. Ostlin Piroska a PTE 650 jubilemi rendezvénysorozatának részeként, az egyetem és az MTA közös programjaként megrendezésre kerülő „Emberi jól-lét és élhető környezet: egészség, víz, klíma A tudomány és az oktatás felelőssége a XXI. században” címmel megrendezésre kerülő konferencia alkalmából látogat el Pécsre, amelyen pénteken előadást is tart. A látogatás egyben alkalmat ad arra is, hogy a konferencia záróeseményeként az okirat átadásával hivatalosan is megkezdődjön a pécsi WHO Collaboration Center működése. A WHO és az Egészségügyi Államtitkársággal egyetértésben átadott megbízás, amelynek keretében a Migrációs Egészségügyi Központ szakmai feladatait a jövőben ellátja, a WHO Európai Régiójára, azaz összesen ötvenhárom országra terjed majd ki. Európában ez lesz az egyetlen, kifejezetten ezzel a szakterülettel foglalkozó WHO Collaboration Center. A megbízás jelentőségét az is mutatja, hogy az országban mindössze három WHO Collaboration Center felállítására kerül sor, eltérő szakterületeken. A SOTE az egészségügyi management és vezetés, a Debreceni Egyetem a hátrányos helyzetű kisebbségek egészségügyi ellátása területeken lát el hasonló feladatokat.

A hírben szereplő tudományos konferenciáról bővebben itt tájékozódhatnak az érdeklődőt: http://jubileum.pte.hu/esemeny/emberi_jol_let_es_elheto_kornyezet_egeszseg_viz_klima_tudomany_es_az_oktatas_felelossege_xxi

Forrás

PTE ÁOK, Műveleti Medicina Tanszék

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!