Ez a PTE ÁOK új honlapja.  |  Vissza a régi honlapra

Segítsd Te is az Országos Mentőszolgálat munkáját!

2020. október 29.

◀︎   Vissza az Önkéntességi főoldalra

 

Az Országos Mentőszolgálat (továbbiakban: OMSZ) mintavételezési tevékenységének támogatására általános orvos és fogorvos szakos hallgatók (évfolyamtól függetlenül), negyed-, illetve ötödéves gyógyszerész hallgatók, valamint Egészségtudományi Karon tanuló hallgatók jelentkezését várjuk. A munkavégzés tekintetében „B” kategóriás jogosítvány megléte előny, azonban nem feltétel. A mintavételezés különböző mentőszervezeteknél történik, ahol az önkéntes medikus hallgatók megadott címekre utaznak és COVID-19 mintavételezést végeznek. A munkavégzéshez szükséges gépjárműveket az Országos Rendőr-főkapitányság biztosítja, a munkavégzéshez szükséges felkészítést az OMSZ végzi és koordinálja. A mentőszervezetekhez történő eljutás tervezése, szervezése és végrehajtása központilag történik. A munkavégzés során az önkéntes hallgatók számára a szállás és az élelmezés térítésmentesen kerül biztosításra.

Az önkéntes tevékenység a következő megyékben zajlik: Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala. A munkavégzés mindegyik felsorolt megye esetében a megyeszékhelyekről kerül megvalósításra. A tevékenységre vonatkozóan a felsorolt megyékben helyismeret, illetve szálláshely előny, de nem feltétel. Az önkéntes tevékenység végzése heti (hétfő-péntek, hétvége) váltásban történik.

További részletek a lebonyolításról a tájékoztató fórumon készült felvételen hallhatóak.


Találkozási helyszínek és időpontok az adott turnus első napján

Baranya megye, illetve más megyébe történő transzfer esetén: Pécs, Expo - 08:00
Fejér megye: Székesfehérvár, Seregélyesi út 5. - 11:45
Somogy megye: Kaposvár, Arany J. köz 1. - 10:30
Tolna megye: Szekszárd, Mikes u. 28. - 10:30
Vas megye: Szombathely, Sugár u. 1. - 13:00
Veszprém megye: Veszprém, Almádi út 36. - 12:00
Zala megye: Zalaegerszeg, Ady Endre u. 69. - 12:15

Óvintézkedések

Minden turnus elején kötelezően gyorstesztet végeznek el az önkéntes hallgatókon.

A hatodévesek számára tanulmányuk folytatásához szükséges egy PCR teszt elvégzése, melyre szombat délelőtt van lehetőség térítésmentesen az FMK-nál. Ezen kivételes esetben nem szükséges az előzetes jelentkezés.

Gyülekező alatt, illetve a megyékbe történő utazáskor is kötelező a maszk viselése.

Szabályok

Fényképet és videót készíthettek, ám azokon nem szerepelhet olyan személy, aki nem járult hozzá, nem szerepelhet mintavételi folyamat vagy bármi, ami kompromittáló lehet a szereplők számára.

1. Jelentkezés az adott turnusra

A jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA érhető el.
A jelentkezési űrlapot a PTE-s fiókoddal tudod megnyitni, amelyet az alábbiak szerint érsz el:
E-mail: „neptun/eha-kódod”@tr.pte.hu
Jelszó: A neptun/eha-kódodhoz tartozó jelszavad.

2. Jelentkezés a Teams csoportba

Az információkat és beosztásokat, illetve a megbeszéléseket tartalmazó csoport IDE KATTINTVA érhető el. A csoportba történő jelentkezések elfogadása általában pár órán belül megtörténik.

3. Az önkéntesség megkezdéséhez szükséges szerződések kitöltése

Önkéntes megállapodás
Oktatási nyilatkozat
Országos Mentőszolgálat adatlap

Az önkéntes megállapodást 4, míg az oktatási nyilatkozatot, illetve az Országos Mentőszolgálat adatlapot 1-1 példányban szükséges magatokkal vinni kitöltve, aláírva a turnus első napján (mindenkinek csak a legelső alkalommal) az OMSZ munkavégzésre.