A Demonstrátori Diákkör őszi online közgyűlése

2020. november 10.

A Demonstrátori Diákkör szokásos őszi közgyűlése október 28-án került megrendezésre „ZOOM” videókonferencia formájában. Összesen 103-an (mentorok, hallgatók és oktatók) vettek részt az online eseményen.

A közgyűlésen dr. Nyitrai Miklós dékán és dr. Tamás Andrea DDK elnök köszöntőjét követően átadásra kerültek a legkiválóbb végzős demonstrátor hallgatóknak járó elismerések, melyet az idei évben Buda Ágnes és Johannes Maria Athanasisus Broll vehettek át Dékán úrtól. A Demonstrátori Diákkör 2015-ös megalakulása óta 534 hallgató csatlakozott már a szervezethez.

Az utóbbi években szemeszterenként több mint százan demonstrátorkodnak az egyes intézetekben és klinikákon, évről-évre új intézetek is bekapcsolódnak a demonstrátorok foglalkoztatásába. A közgyűlés keretében megválasztásra kerültek a DDK elnökségének legújabb hallgatói tagjai, Kerbeche Aida és Márton Zsombor negyedéves hallgatók. A választás után dr. Czopf László oktatási dékánhelyettes ismertette a Demonstrátori munka tantárgy követleményeit, valamint összefoglalót hallhattunk a szervezet által végzett felmérés eredményeiről, amely során a demonstrátorok anonim formában véleményeztéka demonstrátori tevékenység előnyeit és hárányait a járványhelyzet idején. Az első klinikai demonstrátorokat képző kurzuson szerzett tapasztalatairól dr. Molnár Gergő, a II. számú Belgyógyászati Klinika docense tartott előadást. Elismerő oklevelet vehettek át virtuálisan a kurzust sikerrel teljesítő magyar és német hallgatók egyaránt. 

A demonstrátorok munkája a hibrid oktatásra való átállás miatt az előző és jelenlegi szemeszterben jelentősen átalakult. Az online oktatásban gyűjtött tapasztalatokról és feladatokról Márton Zsombor, az Anatómiai Intzet demonstrátora tartott prezentációt. A német nyelvű, immáron 4. alkalommal megrendezett belgyógyászati demonstrátori workshop szervezéséről és lebonyolításáról Marika Felber, ötödéves német hallgató tartott bemutatót. A közgyűlés szervezésében és technikai hátterének lebonyolításában Filipánits Kristóf, a DDK hallgatói titkára segített.

Részletek az ÁOK honlapján találhatók.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!