Akár a tervezettnél korábban is elkészülhet az új fogászati épület

2021. május 13.

Az ütemtervhez képest is jól halad az új fogorvosi elméleti tömb kivitelezése - nyilatkozta dr. Nagy Ákos egyetemi docens, a Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója, Bogyai Zsolt projektvezető beszámolója, és a legutóbbi, nagyszabású bejárás tapasztalatai alapján.

(A témáról legutóbb február 16-án közöltünk írást.)

A március 17-ei bejárást az egyetem és kar vezetőinek tájékoztatására szervezték a kivitelező vállalat vezető munkatársai. A Klinikai Központ képviseletében jelen volt dr. Decsi Tamás orvos-igazgató, az Általános Orvostudományi Karról dr. Nyitrai Miklós dékán, a Pécsi Tudományegyetem részéről Decsi István kancellár és dr. Miseta Attila rektor.

A bejárás során meggyőződhettek arról, hogy a legfelső, igazgatási és adminisztrációs szintet már előkészítették a melegburkolásra, a járólapokat és a falburkolatot lerakták, emellett zajlik az orvostechnológiai gépészet telepítésének előkészítése is.

Dr. Nagy Ákos az épület szakmai koncepciójának ismertetése során elmondta, hogy megkezdhető a napi forgóeszköz igényt kiszolgáló, épületen belüli, központi sterilizáló eszközrendszerének közbeszerzési folyamata.

Sikerült további támogatási forrásokat is bevonni, amelyek lehetővé teszik a jelenleg is rendelkezésre álló eszközökön túlmutató fogorvosi kezelőegységek, műszerek, kézi műszerek beszerzését. Amint korábban beszámoltunk róla, az eredeti 1950 millió forintnyi támogatás kizárólag az épület szorosan vett építési munkálataira fordítható.

„Jó ideje szisztematikusan készülünk arra, hogy az új épületünkbe költözzünk. A Dischka Győző utcai klinika eszközparkját igyekszünk up-to-date tartani, illetve megújítani, hogy azok jó részét átvihessük az új épületbe. Ehhez a Klinikai Központ és az Általános Orvostudományi Kar részéről folyamatos támogatást kapunk. Lehetőségünk van arra is, hogy az új épület kapacitásainak megfelelően újabb 30 fogorvosi kezelőegységet szerezhessünk be (összesen 61 kezelőegységgel tervezünk). Jelenleg 45 székünk van, amelyekből a fekvőbeteg osztály számára is szükséges adni néhányat a diagnosztikai hátteret biztosító röntgenkészülékek mellett, mivel az új fogászati tömbben nem lesz fekvőbeteg ellátás. Épületünk bútorbeszerzési pályázata is előrehaladott állapotban van. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy az épület kivitelezésével párhuzamban megtörténjen a nem szorosan vett épülettartozékok – bútorzat, szakmai eszközök, anyagok – beszerzése is. Továbbra is az lebeg a szemünk előtt, hogy a 2022/2023-as tanévet már az új épületben kezdhessük” - nyilatkozta dr. Nagy Ákos.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!