Augusztus 23-án nyit a pécsi orvoskar új menzája az új elméleti tömbben

2021. augusztus 17.

Küszöbön áll az új elméleti tömb átadása, melyben az új hallgatói terek, az előadók és az intézetek mellett egy új étterem is helyet kap. A napi 12 órán át nyitva lévő menza augusztus 23-án kezdi meg egy hónapos próbaüzemét, az orvoskar és a Klinikai Központ munkatársainak a nyitás apropóján helyben levásárolható utalvánnyal kedveskedik a Dékáni Hivatal.

- Az új épület déli földszintjén kialakítandó menza egyszerre kb. 100 fő befogadására alkalmas (plusz a teraszon lesznek még helyek), emellett egy kávézóval is várja majd az oda betérőket - tudtuk meg a hely üzemeltetőjétől, Nagy Katalintól, aki a pécsi Pezsgőház Éttermet is viszi.

Az étterem a tervek szerint hétfőtől péntekig 7-19 óra között lesz nyitva, a tesztüzem végeztével (várhatóan a szeptember 13-i héttől) pedig szombaton is 8-15 óra között várja majd az étkezni vágyókat, utóbbi viszont függ az indulás heteinek tapasztalataitól.

Reggel friss szendvicsekért (magyaros, ázsiai, mediterrán), tojásételekért, granolákért, valamint pékáruért lesz érdemes ide betérni. Ebédre napi két - egy magyaros és egy nemzetközi - levest, valamint három-öt főételt kínál majd a hely, de készre csomagolt fogásokkal (salátákkal, különféle tálakkal) azok is megtalálják a számításukat, akiknek csak egy percük van beszaladni az étterembe.

Nagy Katalin elárulta, a délutáni, 14-15 óra utáni idősávra is készülnek fogásokkal: napi ajánlatként hamburgerek, egy-egy tésztaétel, egy-egy street food fogás lesz a kínálat, illetve várhatóan rántott vagy roston sült készétel is szélesíti majd a palettát.

A tervek között szerepel egy egyszerű esti menü is, mely 17-19 óra között lenne elérhető, és ideális lenne azoknak, akik munka után hazavinnének valami finomat vacsorára. Ezzel viszont az üzemeltető megvárja a tesztüzem végét, felmérve, hogy mekkora igény mutatkozik egy ilyesfajta megoldásra.

Az étterem kávézó részlege egész nap üzemel majd, italokat, saját készítésű desszerteket kínál.

A menza első kétheti menüjét már kidolgozták, arról, hogy melyik nap mi kapható, a hely weboldalán (www.umamipecs.hu) és Facebook-oldalán lehet majd informálódni, illetve a tervek szerint hírlevélben is kiküldik majd a kínálatot.

Az új éttermet, a dékáni vezetés támogatásával, a PTE ÁOK dolgozói, valamint a Klinikai Központ oktatásban, kutatásban, adminisztrációban és oktatástámogatásban dolgozó munkatársai kedvezményesen tesztelhetik le: fejenként három 500 forintos utalványt kapnak, melyeket 2022 július 30-ig tudnak levásárolni, egy étkezéshez egy utalvány használható fel.

Fotók:

Kiss Gadget Zoltán (www.gadgetfoto.hu)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!