Karunk és a Gyógyszerésztudományi Kar tanévnyitó ünnepsége

2021. szeptember 6.

Szeptember 5-én zajlott karunk és a Gyógyszerésztudományi Kar ünnepélyes tanévnyitója.

Dr. Miseta Attila professzor, a Pécsi Tudományegyetem rektora ünnepi beszédében elmondta, bízik abban, hogy kellemes meglepetések várják majd az egyetem kapuját átlépő diákokat: elkészült és a tanévnyitó előtt nem sokkal át is adták az országosan is egyedülálló új oktatási és elméleti tömböt, és az ugyancsak vadonatúj fogászati tömb is várja majd őket.

„A facilitások mellett a kiváló oktatógárda is adott” - fogalmazott a rektor, aki arra kérte a fiatalokat, hogy vegyék komolyan tanulmányaikat, hisz számos kihívással kell szembenézniük. Hozzátette: bár a tehetséget nem egyformán mérik, ám a kitartás, a szorgalom mindig meghozza a várt eredményt.

A rektori beszéd után dr. Veres Balázs docens, az Angol Program titkára, és dr. Than Péter professzor, a Német Program vezetője is köszöntötte a diákokat.

Dr. Botz Lajos professzor, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja ünnepi beszédének kezdetén az elmúlt tanév pandémia okozta nehézségeit említette, kiemelve: a jövő olyan szakembereket kíván, akik a változásokra gyorsan, hatékonyan tudnak felelni, és ők arra törekszenek, hogy a diákok majd ilyen gyógyszerészdoktorokként végezzenek. A dékán nem ígérte, hogy könnyű évek következnek a tanulmányok terén, ám azt igen, hogy a végzéskor egy természettudományi alapokkal rendelkező, gyógyszerészeti-egészségügyi-farmako-ökonómiai tanulmányokban felkészült szakember lesz az, aki eredményesen szerepel, és könnyen munkát talál majd a munkaerőpiacon hazánkban és külföldön is.

Az elsőéves hallgatók ezt követően fogadalmat tettek, majd Pénzes Martin, az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Laith Raed Faisal Musharbash hatodéves angol programos hallgató, és Philipp Berkendorf negyedéves német programos hallgató köszöntötte őket.

A tanévnyitón megemlékeztek azokról az elhunyt professzorokról és munkatársakról is, akik ettől a tanévtől kezdődően már nem lehetnek közöttük:

Dr. Mázló Mária nyugdíjas tudományos főmunkatárs, a Központi Elektronmikroszkópos Laboratórium egykori munkatársa,

id. Dr. Gallyas Ferenc emeritus professzor, az Idegsebészeti Klinika egykori munkatársa,

Dr. Fekete Miklós emeritus professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika egykori munkatársa,

Nagy Zoltán boncmester, a Pathológiai Intézet munkatársa,

Dr. Ábrahám István egyetemi tanár, az Élettani Intézet igazgatója,

Dr. Laklia Józsefné Járányi Etelka Ágnes ny. irodavezető, a Magatartástudományi Intézet egykori munkatársa,

Buzádi Zoltán raktáros, a Gyógyszertár munkatársa,

Dr. Losonczy Hajna emerita professzor, az I. sz. Belgyógyászati Klinika egykori munkatársa.

Galéria:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!