Szeptember 16-án indul az új fogászati épület műszaki átadás-átvétele

2021. szeptember 15.

Dr. Nagy Ákos egyetemi docens, a Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója nagy előrelépésnek nevezte, hogy a fogorvosi kezelőegységek közbeszerzési előkészítése, a tender kiírására tett lépések megtörténtek. Ezekből összesen 61 darab lesz az új épületben, a felét a régi épületből viszik át. Ez mintegy 350 millió forintos tételt jelent, amire a források rendelkezésre állnak.

Mint mondta, a kivitelező az építőanyag-beszerzési anomáliák ellenére a remélt határidőre, szeptember elejére elkészítette az épületet. A legutóbbi bejárás nyomán azt tapasztalták, hogy a beépített bútorok összeszerelése megtörtént, a festés lezajlott, világosak, tágasak a termek. A műszaki átadás-átvétel folyamata szeptember 16-án indul és október 16-ig lezárul, ezt követően megindítható a használatba vételi eljárás.

A következő céldátum 2022 márciusa, a legoptimistább, teljes készültséget jelentő időpont, addig vélhetően beszerelhetőek lesznek az újonnan beszerzett eszközök. Mivel a klinika betegellátási kötelezettsége folyamatos, ezért jövő márciusig a teljes átköltözés biztosan nem valósulhat meg, ám az egyes modulok áttelepítése már megindulhat. Dr. Nagy Ákos szerint a nyár még a kétlaki élettel telik majd, de reméli, hogy a 2022-2023-as akadémiai évet már az új épületben kezdhetik.

Párhuzamosan zajlik annak a külön laboratóriumnak is a kivitelezése, ahol a szimulációs gyakorlati oktatásukat végezhetik jövőre, a MediSkillsLab fejlesztés részeként, uniós forrásból, az ÁOK elméleti tömbjében. Mint mondta, a szerződésben egy kilenc hónapos kivitelezés szerepel, ami feszített tempót jelent az építőipari konjunktúra és a közbeszerzési kötelezettségek okán, ugyanakkor hangsúlyozta: nagyon lényeges odafigyelni a szakmai tartalom beszerelésére már az építészeti-kivitelezési munkák során.

Az új fogászati tömb beruházásáról legutóbb július 28-án adtunk hírt:

Szeptemberben megtörténik az új fogászati tömb építészeti átadása

Fotógaléria:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!