POTE+ mobilapp - minden egy helyen a pécsi orvosi legújabb fejlesztésével

2023. június 9.

Háromdimenziós campus térkép a tanórák helyszíneivel, a heti órarend, a kari hírfolyam és a pécsi orvosi közösségét érintő legfontosabb témák fóruma is elérhető a PTE Általános Orvostudományi Kar legújabb fejlesztése, a személyre szabható POTE+ mobilalkalmazás segítségével. Az Apple iOS és Android-környezetre is fejlesztett, a kari weboldalhoz hasonló német, angol és magyar nyelvű alkalmazás már elérhető az App Store-ban és a Google Play áruházakban.

„A pécsi orvoskari innovációkban rendre felbukkan az egykori pécsi orvosegyetem, a POTE rövidítése, gondoljunk csak a POTEchóra, a PotePediára vagy a kar stratégiai tervét összefogó PotePillarsra. A fenti kört bővíti karunk legújabb fejlesztése, a POTE+ névre keresztelt mobilalkalmazásunk, mely reményeink szerint hamarosan az egyik legtöbbet használt eszközünkké válik” – fogalmazott Fekete László, a PTE ÁOK Digitális Marketing Iroda irodavezetője, az applikációfejlesztés koordinátora.

Mint mondta, az egyre terebélyesedő orvoskari digitális ökoszisztémából, vagyis a számos online helyről beszerzett információk és szolgáltatások tömegéből egy szűkebb tartalomnak mindig kéznél kell lennie ahhoz, hogy hatékonyak maradjunk, vagy egyszerűen csak könnyen, gyorsan megtaláljuk a számunkra fontos információkat. Ezen igényekre válaszul született a POTE+ applikáció, melynek segítségével hatékonyan menedzselhető és becsatornázható a mindennapjainkat jellemző információáramlás.

Az alkalmazás bárki által használható, de Neptun-hozzáféréssel többet nyújt a kari polgároknak. Egy villámgyors autentikációt követően pedig már élvezhetjük az app nyújtotta előnyöket:

  • megtalálhatjuk benne heti órarendünket;
  • látványos és könnyed 3D-s campus térképe megmutatja tanóráink helyét;
  • közvetlenül és gyorsan keres valamennyi kari adatbázisban bármilyen tartalomra;
  • beépített és természetesen naprakész hírfolyamban tájékozódhatunk;
  • bepillanthatunk és véleményünknek adhatunk hangot a kari közösséget érintő legfontosabb témákban;
  • továbbá azonnal elérhetjük az appból a leggyakrabban használt kari linkeket is.

A POTE+ segítségévével folyamatosan kapcsolatban lehetünk a karral, így első kézből kaphatunk figyelemfelkeltő push üzeneteket is rendkívül fontos eseményekről, tennivalókról, esetleg intézkedésekről és hírekről.

„Ugyancsak hasznos, de egyelőre tesztelés alatti funkcióként kapott helyett benne egy online esemény regisztráció és jegyrendelési funkció, amellyel a későbbiekben a kari rendezvényeink lebonyolítása válik egyszerűbbé és kényelmesebbé” – mutat rá Fekete László. „Ennek a starter szolgáltatáscsomagnak már most komoly előnye, hogy a lehető leggyakorlatiasabban fogja össze az orvoskarral kapcsolatos mindennapi digitális eszközeinket, és ahogy a telefonunk, mindig a zsebünkben lapul.”

A POTE+ mobilalkalmazás már elérhető és ingyenesen letölthető az App Store és Google Play online áruházakból. 

 

 

A fejlesztői csapat szívesen vesz minden véleményt és igényt az applikációt illetően, a javaslatokat a poteplusz@aok.pte.hu e-mail címen vagy az alkalmazás közösségi oldalán nyitott POTE+ topikon belül is várják.

Címlapkép:

Rafa-Gyovai Tibor

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!