Az új fogászati tömbben is járt a Jordán Királyi Egészségügyi Szolgálat delegációja

2023. július 3.

A PTE Általános Orvostudományi Karának meghívására június 26. és július 2. között Magyarországra látogatott dr. Yousef Zureikat dandártábornok, szívsebész, a Jordán Királyi Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. A magas rangú delegációt június 26-27. között fogadta a pécsi orvoskar.

Dr. Kobolka István ezredes, a PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet Védelmi Kutatások Központ egyetemi docensének tájékoztatása szerint a jordán küldöttség három tábornokból, egy alezredesből es egy polgári személyből áll. Dr. Yousef Jamal Zureikat dandártábornokot dr. Abeer Haddadin dandártábornok, dr. Zuhair Muhaidat tábornok, dr. Mohammad Alikmah alezredes, valamint Zaid Haddadin kísérte magyarországi és pécsi útjára.

A küldöttség a pécsi orvoskaron látogatást tett az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központban, a 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központban, a Fogászati és Szájsebészeti Klinikán, a Szívgyógyászati Klinikán, az I.sz. Belgyógyászati Klinika, valamint az Anatómiai Intézetben.

A delegáció június 28-án már Budapesten tartózkodott, látogatást téve a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOVKI), ahol dr. Yousef Jamal Zureikat dandártábornok részt vett egy csecsemő műtétjében. Június 29-én a delegáció Kecskeméten, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetében tett látogatást. A folytatásban jártak a Parlamentben, azt követően a Bálnában megtekintették a Honvédelmi Központ kiállítását,  majd július 2-án hazarepültek.

A látogatás során a jordán partner hangsúlyozta, az RMS szivesen fogadja rövid szakmai tanulmányokra  pécsi orvosokat, rezidenseket, hallgatókat.

A delegáció pécsi látogatásáról ide kattintva, a Védelmi Kutatások Központ weboldalán látható videó.

Mint ismert, a pécsi orvoskar 2020-ban írt alá egy három évre szóló bilaterális együttműködést a Jordán Egészségügyi Királyi Szolgálattal. Ezt 2023 tavaszán újabb három évre hosszabbították meg, a kooperáció orvostudományi és ápolói képzésekre, műveleti medicina területen oktatásokra, know-how átadására, illetve PhD programokra ad majd lehetőséget mindkét fél számára.

Kapcsolódó galéria:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!