Európa elitjében szerepel a PTE

2023. szeptember 20.

Szeptember 20-án hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a Quacquarelli Symonds cég. Az Európa legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listáját most először állította össze a londoni székhelyű, a nemzetközi felsőoktatási rangsorok tekintetében nagy elismertségnek örvendő intézmény. A Pécsi Tudományegyetem a 325. helyen zárt a nemzetközi rangsorban, ami igencsak előkelő pozíció.

A Quacquarelli Symonds szakemberei Európa 42 országának közel 700 egyetemét többek között olyan mutatók szerint vetették össze egymással, mint a kutatói ökoszisztéma, az egyetem utáni karrierlehetőség vagy a fenntarthatóság.

A Pécsi Tudományegyetem a nemzetközi hallgatók mutatójában érte el a legjobb eredményt, a 100. pozíciót szerezte meg, és ezzel a második legjobbnak bizonyult a hazai intézmények között. A jó szereplés minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy a pécsi egyetemre több mint 130 országból érkeztek hallgatók. Szintén kimagaslónak mondható az oktatók-hallgatók aránya tekintetében elért helyezés: a 152. lett a pécsi intézmény.

Dr. Miseta Attila, a PTE rektora a legfrissebb nemzetközi rangsor kapcsán elmondta: „Ma már rengeteg nemzetközi rangsor készül, gyakran nagyon eltérő szempontrendszer szerint. Időnként még a felsőoktatási szakembereknek is nehéz köztük kiigazodni, ugyanakkor a Quacquarelli Symonds cég által készített rangsorokra érdemes odafigyelni, őket egyértelműen elismeri a nemzetközi felsőoktatási elit. Az eredményeinkből látható, hogy az elmúlt évek nemzetköziesítési stratégiája már meghozta a gyümölcsét, de azt is észre kell vennünk, hogy a kutatóink idézettsége – tisztelet a kivételnek – még nem veszi fel a versenyt a legjobbakéival. Szeretnénk a jövőben ebben is előrelépni.”

A friss nemzetközi rangsor itt érhető el:

European University Rankings 2024 | Top Universities

Forrás:

PTE

Fotó:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!