Meghívó a Translational Neuroscience nemzetközi előadássorozat soron következő előadására

2021. január 19.

Prof. Carine Ali & Dr. Thomas Bonnard – University of Caen, Normandia
‘Translational molecular imaging of brain inflammation’

Ahogy arról korábban hírt adtunk (ld. https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/13278 ) a Würzburgi Egyetem nemzetközi előadássorozatot indított a PTE ÁOK részvételével. Az előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A sorozat következő előadására 2021. január 20-án, szerdán 17.00-18.30 között kerül sor.

Prof. Carine A az idegtudományok professzora a University of Caen Normandiai Egyetemen (UCN). PhD fokozatát 2000-ben szerezte Franciaországban, és posztdoktori kutatásait Madridban (Cajal Intézet), majd Manchesterben (Welcome Trust Fellow) végezte. Kutatási projektjei a stroke események diagnosztizálására és kezelésére irányulnak, főként preklinikai modellek felhasználásával. Prof. Ali az idegtudományok mesterképzésének vezetője és az MD-PhD program igazgatója (University of Caen, Normandia).

 

Dr. Thomas Bonnard 2014-ben szerzett PhD fokozatot bioanyagok fejlesztésével a Párizsi Sorbonne Cité Egyetemen orvosbiológiai mérnökként (biomedical engineering) a Vascular Translational Science Laboratory-ban (Inserm, U1148), professzor Letourneur vezetésével. 

Ezután az ausztráliai Melbourne-ben, a tengerentúlon, a professzor Hagemeyer vezette NanoBiotechnology laboratóriumban fejlesztette tovább nanogyógyászati ismereteit egy európai ösztöndíjnak köszönhetően (WHRI akadémia - Marie Curie COFUND). 2018-ban egy UCN ösztöndíj segítségével csatlakozott Franciaországban a Fiziopatológiai és Neurológiai Rendellenességek Képalkotó Laboratóriumához (PhIND - Inserm U1237) professzor Denis Vivien irányítása mellett, melynek keretében a vaszkuláris gyulladások képalkotó eljárásaihoz fejlesztettek nanogyógyszereket. Nemrégiben nevezték ki az Inserm kutatói posztjára, ahol az in vivo agyi képalkotás témáját Dr. Maxime Gaubertivel közösen vezeti a Blood and Brain Institute-ban (BB @ C).

Zoom előadás:

Meeting ID: 942 1238 0411

Jelszó: 271388

Link: https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/94212380411?pwd=SE02eXY4S2x4YnJ4aGlnVWlBVlo3UT09

Az előadássorozat január 27-én,  február 3-án és 10-én folytatódik. Az előadássorozat programja a korábbi hírünkben érhető el.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!