Új lehetőségek a PoteCross képzésben - 2022/2023-as tanév őszi szemesztere

2022. július 27.

A pécsi orvoskar, a PTE négy másik karával együttműködve a 2022/2023-as tanév őszi szemeszterére is meghirdeti a PoteCross kombinált képzésprogramot, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a tehetséges, kiválóan teljesítő hallgatóknak a graduális, vagy PhD-képzésük ideje alatt új képesítés megszerzésére, illetve ismereteik bővítésére.

A PoteCross program során teljesített tantárgyak az orvoskari képzésben történő diplomaszerzést követően elismertethetők más karok képzéseiben, lecsökkentve azok képzési időtartamát.

Az őszi félévben a PoteCross az alábbi területeket érintően biztosítja azt, hogy a hallgatók minél színesebb ismereteket szerezhessenek:

  • ÜZLETI ISMERETEK: az itt megszerzett kreditek a PTE Közgazdaságtudományi Kar MSC képzéseiben ismertethetőek el
  • MŰVÉSZETTERÁPIA: az itt megszerzett kreditek a PTE Művészeti Kar művészetterápia szakirányú továbbképzésében ismertethetőek el
  • EGÉSZSÉGÜGYI MÉRNÖK: az itt megszerzett kreditek a PTE Műszaki és Informatikai Kar egészségügyi mérnök MSC képzésében ismertethetőek el
  • SZAKFORDÍTÓ: az itt megszerzett kreditek a PTE Általános Orvostudományi Kar orvosi- és biomedicinális szakfordító szakirányú továbbképzésében ismertethetőek el
  • SZABAD BÖLCSÉSZET: a PTE Bölcsészettudományi Kar szabad bölcsészet képzésén belül a Filozófia, Művészetelméleti és Klasszikus Tanulmányok Intézete képzési portfóliójából 50 kredit értékben kínál válogatást és ismeri el azokat.

A PoteCross programot elsősorban azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akiknek szándéka egy újabb végzettség megszerzése, és akiknek az eredeti, alaptanulmányai mellett idejükbe is belefér, úgy, hogy ne menjen tanulmányaik rovására. A pályázat feltétele ezért a jó tanulmányai átlag és az orvoskari tanulmányok legfontosabb mérföldköveinek a megléte. (Lásd: a pályázati kiírásban.)

A program arra is lehetőséget ad, hogy a hallgatók csak betekintést nyerhessenek az adott szakterületre. Amennyiben valaki kipróbálja a választott PoteCross képzést és mégsem szeretné újabb végzettséggé konvertálni, úgy bármikor abba is hagyhatja.  Visszafizetési kötelezettsége nem keletkezik, mivel a képzés ingyenes, azonban jeleznie kell szándékát a karnak.

Az órák jellemzően levelező munkarendben zajlanak, pénteki és szombati napokon, általában tömbösítve, az egyes karokon.

A PoteCrossban elvégzett kreditekért a résztvevők kreditigazolást kapnak, amit beválthatnak a későbbiekben, az új, választott szakirányú-, vagy MSc-képzésen. Bizonyos esetekben tanulmányaik évekkel is lerövidülhetnek.

A PoteCross program továbbfejlesztett verziójában még kedvezőbb feltételekkel vehetnek részt a hallgatók, a pályázatra jogosultak köre kibővült a fogorvostan- és PhD-hallgatókkal.

Van olyan képzés, ahol a felvehető órák száma nőtt, és van, ahol a kimeneti feltételeket fejlesztették. A PoteCross kapcsolattartói háttértámogatása és webes elérhetősége is megújult.

Újdonság az is, hogy az üzleti ismeretek iránt érdeklődő hallgatók komoly előnyre tehetnek szert, ha két évig folyamatosan végzik a PoteCross programot az orvosi, a fogorvosi, vagy a PhD-tanulmányaik mellett. Az orvoskari tanulmányokat követően akár két évvel hamarabb juthatnak MSc-diplomához a Közgazdaságtudományi Karon (megfelelő feltételek teljesítése mellett, lásd: PoteCross - Üzleti ismeretek).

A képzések során ki-ki a maga érdeklődési körének megfelelően elmélyülhet például a művészet és lélek kapcsolatában, praktikus üzleti, gazdasági ismereteket sajátíthat el, egészségügyi és biomedicinális szaknyelvi fordítói karrierutat készíthet vele elő, vagy akár betekintést nyerhet abba, miként működik a 3D-nyomtatás. A lehetőségek tárháza széles, ezért érdemes alaposabban is tájékozódni ezen a weboldalon: PoteCross képzési program

A megszerzett tudás hasznos lehet akár a későbbi karrier, akár a mindennapi élet során.

A pályázat benyújtása a Neptunon keresztül lehetséges, az „Adminisztráció/Kérvények/Kitölthető kérvények/AOK-PoteCross - jelentkezési pályázat kombinált képzésprogramokra” menüpontban.

A pályázat benyújtásának határideje:

2022.08.19., 12 óra

Bővebb információk itt:

Felhívás pdf-ben, kattinthatóan

A programról ajánljuk figyelmükbe korábbi híreinket:

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:

PTE-ÁOK

Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda,

eszter.sagi@aok.pte.hu vagy fhszi@aok.pte.hu

+36 72/536-130 vagy

+36 72/536-131

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!