Nyitólap Rólunk

Új campus

Hív az ország legmodernebb campusa – a pécsi orvoskar új elméleti tömbje

Hatalmas megújulás vette kezdetét a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán a versenyképesség, az oktatás minőségének javítása, az innováció és az inspiráló környezet kialakításának jegyében.

E projekt zászlóshajója az új, átadás előtt álló,

smart technológiákat kihasználó, 15 ezer négyzetméteres elméleti tömb.

Az épület alkalmazkodik a 21. századi hallgatói elvárásokhoz, mint amilyen például a személyes jelenléten túl az infokommunikációs eszközökkel támogatott oktatás, a gyakorlati képzésekre felkészítő, a korszerű technológiákra épülő "SKILL" környezet, a kutatási kihívásokba beavató, problémaorientált képzés, vagy éppen az oktatási környezeten túli közösségi élet minőségi terei.

Az új tömbben két 334 és két 92 fős előadóteremben sajátíthatják el a hallgatók az orvoslást, emellett 34 szemináriumi terem is helyet kapott benne, melyek között specializált hallgatói laborokat is kialakítottak.

A hallgatói forgalom a földszintre és az első emeletre koncentrálódik, itt kaptak helyet a nagyelőadók, a szemináriumi termek és közösségi terek a kapcsolódó kiegészítő helyiségekkel. A második és harmadik emeleten az Élettani Intézet, a Transzlációs Medicina Intézet, a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet és az Orvosi Népegészségtani Intézet osztozik.

Az épület középső magjába került a "CORE facility": olyan laborok, melyek az összetett kutatások, eltérő szakági munkafolyamataihoz adnak egységes infrastruktúrát. Az egyes területek különböző biztonsági besorolással rendelkeznek, beléptetőrendszerrel védettek.

Az új épülettel egyetemben egy közösségi park is készül, mely a tervek szerint nem csak az egyetemi polgárok számára volna elérhető: a campus területének teljes megnyitása is szerepel a városlakók számára.

Az új elméleti tömb az első nagy mérföldköve az orvoskar infrastrukturális megújulásának, melyet több is követ. Gőzerővel halad az új Fogászati Elméleti Tömb kivitelezése, illetve a folytatásban megvalósul a teljes campus rekonstrukciója is, hogy a legkorszerűbb innovatív, inspiráló, élményt adó környezet fogadja a világ minden pontjáról érkező hallgatókat.